Tuesday, January 22, 2019

Trip ke Surabaya,Indonesia (2018)-D4

HUSBANDWIFE HUSBANDWIFE TRIP TO SURABAYA
18 September 2018

Hari ni hari untuk balik ke negara sendiri dah. hehe

Disebabkan flight kitorang tengahari, so kitorang plan nak ke 1 kedai souvenir ni iaitu Mirota Batik. Tu pun survey malam tadi sebelum tidur, sempat lagi scroll2 internet.

Jadi nya, setelah memanggil grab, kitorang pun ke sana pada pukul 9.30 pagi.


Grand Darmo Suites Hotel ---> Mirota Batik

sampai dah
mirota batik
belek-belek souvenir
penuh barang
pilih pilih
lukisan dan pakaian pun ada
frame gambar
cengkerang
fridge magnet yang dicari
baju, kain batik, kain sarung semua ada
beli jangan x beli
tenung lagi apa nak dibeli

Punya ka banyak barang dalam Mirota Batik ni, kitorang cuma beli souvenir je. haha. Nadia & Syakirin x pasti apa yang dibelinya. Selesai soping, kitorang lepak jap kat cafe dia untuk menjamu selera.

beli mie lidi ni konon nak try kepedasan dia. perghhh memang pedas.

Lepas order makan, makan pulak eskrem. Kitorang pun x boleh nak lama-lama sangat kat sini. Balik hotel nanti nak kemas2 dah. Risau kalau terlambat ke airport.

menu
menu apa? ntah x ingat.. haha
sambil makan eskrem
macam nasik lemak kan
ni? pun x ingat nama apa
sup
selesai alhamdulillah

Selesai makan, kitorang pun memanggil grab untuk ke hotel lebih kurang pukul 11.30 pagi. Perjalanan dalam 10 minit je menaiki kereta. 

panas terik rasa

tunggu grab car
Kitorang check out dalam pukul 1. Mas Yadi dah siap menunggu di lobi hotel. Setengah jam perjalanan, sampaila kitorang di Juanda Int Airport Surabaya. 

tq Mas Yadi atas layanan yang baik. recommended!
tercapai nak ke bromo dan ijen!

ar asia je
bincang bajet.. haha
menggapai awan
makan lagi..:p
pak nasir masak nasik lemak ni
sampai dah 

Alhamdulillah tiba di KLIA2 dengan selamat. InsyaAllah kita bertemu kembali dalam trip akan datang ye! hehehe.. daaaa













































No comments:

Post a Comment

Trip ke Surabaya,Indonesia (2018)-D4